7,9 miljoen mensen uitgenodigd voor belastingaangifte 2017

01 mrt 2018 Bron: NOS / Nextens

De Belastingdienst heeft ongeveer 7,9 miljoen mensen uitgenodigd om hun belastingaangifte in te dienen. Dit schrijft de NOS. De eerste aangiftes kunnen sinds 1 maart worden ingevuld.

1 april
De fiscus heeft 6,7 miljoen particulieren een uitnodiging gestuurd, en 1,2 miljoen ondernemers. Wie voor 1 april aangifte doet, hoort vóór 1 juli of hij moet bijbetalen of dat hij geldt terugkrijgt. De aangifte moet in principe voor 1 mei bij de belastingdienst ontvangen zijn. Aangifte doen kan via Mijn Belastingdienst, maar ook met de app Aangifte 2017. Wij kunnen voor u uitstel tot het doen van aangifte bij de belastingdienst aanvragen indien u toch nog niet alle jaaropgaves ontvangen heeft.

App
Ongeveer 3,5 miljoen mensen kunnen de app gebruiken. De app is onder meer niet geschikt voor mensen die in 2017 niet het hele jaar dezelfde partner hadden, aftrekposten hadden of een woning hebben gekocht.

Bibliotheken
Mensen die hulp nodig hebben bij het invullen van hun aangifte, kunnen hiervoor onder meer terecht bij de Belastingdienst, maar dan moeten zij wel een afspraak maken. Ook in 150 bibliotheken wordt door maatschappelijke organisaties hulp geboden bij het invullen van de belastingaangifte. Maar men kan ook terecht in bijvoorbeeld wijkcentra en buurthuizen.

Ordelman Administraties
Ook wij kunnen uw aangifte(s) verzorgen en kunt u het hele jaar met al uw belastingvragen bij ons terecht. Heeft u een uitnodigingsbrief van de belastingdienst ontvangen en wilt u gebruik maken van onze kennis en aangiftesoftware neemt u dan contact op met Simone Nelis of Lex Ordelman (0299-468426).