Bezwaar tegen aanslag inkomstenbelasting kan voortaan digitaal

14 mrt 2018 Bron: Belastingdienst / Nextens

Voortaan kunnen belastingplichtigen digitaal bezwaar maken tegen een aanslag inkomstenbelasting. Dit kan via DigiD of via een bezwaarformulier, waarbij het tevens mogelijk is om bijlagen meteen online mee te sturen.

Volgen
Belastingplichtigen die digitaal bezwaar hebben gemaakt tegen een aanslag, kunnen via de DigiD ook de status van hun bezwaar volgen. Zo is precies te zien of het bezwaar is ontvangen en in welke behandelingsfase het zich bevindt.

Communicatie
De digitalisering van het bezwaarproces moet de communicatie tussen belastingplichtigen en de Belastingdienst verbeteren. Ook kan het bezwaarproces hierdoor efficiƫnter worden ingericht.

Ordelman Administraties
Wij beoordelen uw bezwaar op haalbaarheid en stellen een op schrift gemotiveerd bezwaarschrift op, dienen deze voor u in en volgen de procedure op de voet. . Via DigiD kunt u ook zelf de bewaarprocedure volgen. Indien belastingdienst aanvullende vragen of opmerkingen heeft waar reactie van u vereist is nemen wij deze werkzaamheden van u over.

U kunt contact met ons opnemen mocht u vragen hebben over een opgelegde aanslag. U kunt ons bereiken via email, telefoon en kunt u bij ons op kantoor langskomen.

Bezwaarformulier – Downloadlink