Bedrijfscoaching

Waarom een bedrijfscoach?
De vraag die dan direct opkomt is : Wat is een bedrijfs- of business coach?

Meer en meer aandacht wordt er van u gevraagd voor beslissingen die in meer of mindere mate invloed zijn op het succes van uw bedrijf. Als ondernemer zijn we continu op zoek naar perfectionering van onze (administratieve) organisatie.Of wil u projecten een goede start geven door deze gestructureerd en weloverwogen te plannen.

In een perfect werkende organisatie halen u en uw medewerkers het uiterste uit inspanningen.

Wij begeleiden u als ondernemer bij uw ondernemerschap, waardoor u zelf ook meer tijd krijgt om op uw bedrijf te concentreren. U blijft ondernemer, u neemt de beslissingen en u blijft uiteindelijk verantwoordelijk voor deze beslissingen. Wij zijn een sparringpartner voor u en uw bedrijf.

Ondernemen is een oneindige reeks van keuzes die u moet maken, een oneindige reeks van beslissingen. Niet alleen op financieel of juridisch gebied, maar vaak ook op emotioneel en persoonlijk vlak.

Als ondernemer bent u elke dag, de gehele dag druk bezig. In onze 24-uurs economie gaat er bijna geen minuut voorbij dat na denken wat, wanneer en hoe wij als ondernemer moeten handelen. Er gaat veel tijd overheen om plannen uit te werken. Vermoeidheid en persoonlijke betrokkenheid spelen een rol en hebben invloed op een goed doordachte en objectieve manier tegen situaties en problemen aan te kijken. Tunnelvisie kan ontstaan. Met als gevolg dat u de verkeerde beslissing neemt met alle daaraan verbonden nadelige juridische, financiële of persoonlijke consequenties van dien.

Staat u voor een belangrijke zakelijke beslissing dan is het zeer verstandig om een onafhankelijke bedrijfscoach te raadplegen, die als buitenstaander zo objectief mogelijk naar uw situatie kan kijken. Ook de emotionele en persoonlijke elementen worden meegenomen en meegewogen. Maar dan wel bekeken vanaf een afstand, zodat dat daar objectief naar gekeken kan worden.

Is dit ook voor u mogelijk?
Onze klanten zijn jonge en ervaren ondernemers, Kleine startende bedrijven tot grotere MKB ondernemers. Kortom, elke ondernemer in elke leeftijdscategorie en in elke ondernemingsgrootte maken gebruik van onze diensten:

  • Startendeondernemers
  • Zzp-ers
  • DGA’s
  • MKB-bedrijf

Waarom zou u een bedrijfscoach inschakelen?

1. U maakt werkweken van meer dan 40 uren, en gaat wellicht ook minder vaak of korter met vakantie om de vinger aan pols te houden in uw bedrijf.

2. Uw werkt veel, maar inkomsten wegen nog niet op tegen de inspanningen, de risico’s en de investeringen die u doet in uw onderneming. U zou een normale arbeidsbeloning uit uw zaak willen halen.

3. U doet veel werk helemaal alleen. U heeft ondersteuning nodig van de juiste mensen die uw zaken draaiende houden, ook als u er niet bent. Eigen personeel ? of zoekt u het wellicht via uw netwerk van relaties of daarbuiten.

4. U bent op een punt beland dat u beseft dat er iets moet veranderen om uw bedrijf nieuwe kansen te bieden binnen sterk wijzigende klantwensen.

5. U heeft veel ervaring en kennis maar het ontbreekt u aan een sparringpartner om uw keuzes te bespreken. u heeft behoefte aan een klankbord, een mentor, iemand om mee te praten, iemand die het uiterste uit u wilt halen en durft te vragen naar de winst, naar de resultaten, iemand die u dat broodnodige zetje geeft. Bovenal zoekt u iemand om gestimuleerd te worden.

6. U hebt iemand nodig die u helpt door de bomen het bos weer te zien, een onafhankelijke externe persoon die niet verblind is door de branche of door gewenning aan uw manier van werken.

Wat voegen wij als bedrijfscoach toe aan uw huidige boekhouder of accountant ?
Naast het de specifieke kennis die uw huidige boekhouder of accountant heeft, zijn wij als bedrijfscoach eveneens een echte generalist is, die graag met al die specialisten samenwerken.

Wij werken onder andere samen met meerdere kennis-specialisten, die u op elk gebied kunnen coachen. Ervaren commerciële experts , op diverse kennisgebieden gespecialiseerde accountants, en zeker ook fiscalisten en experts op het gebied van Personeel en Organisatie. Ons ervaren netwerk van experts staat u volledig ter beschikking.